Mercedes-Benz Citan

További információk

  • Kivitel: Kisteherautó

  Mercedes-Benz Citan árlista

  Mercedes-Benz Citan műszaki adatok

  Mercedes-Benz Citan prospektus

Változatok és rugalmasság

Erőssége: a rugalmas szállítási megoldások.

A Citan nem veheti le a munkát a válláról, de jelentősen megkönnyítheti azt. Az iparágtól függetlenül. Sokoldalúságával és alkalmazkodóképességével az új Mercedes-Benz Citan választ ad az egy városi kisáruszállítóval szemben támasztott legkülönbözőbb igényekre is.

    A hosszú járműhosszban (4.321 mm) 2.697 mm tengelytávval rendelhető
    Raktér hossz 1.753 mm, raktérmagasság 1.255 mm
    Raktérfogat 3.000 liter, valamint 555 és 710 kg közötti hasznos terhelés
    Maximálisan 2,1 tonna megengedett össztömeg
    Motorváltozatok széles választéka
    Számos széria- és extra felszerelés sok alkalmazási terület és szakma igényeinek megfelelően


Az intelligens csomagtér-koncepció.

A bőséges hely a szerszámoknak és anyagoknak nagy felelősséget is jelent. A zárt áruszállítónál ezért a vezetőt és az első utast egy válaszfal [1] védi az elcsúszó rakománytól, szennyeződéstől és szagoktól.
A rakomány feszítőhevederekkel a csomagtérpadlóban alapfelszerelésként található rögzítőszemekhez is rögzíthető. A további rakományrögzítéshez kívánságra rögzített vagy egy extraként rendelhető sínen mozgatható rögzítőszemek rendelhetők az oldalfalakra.

Kívánságra fa oldalfalburkolatok védik a fémfelületeket és javítják a zaj- és hőszigetelést – ezáltal az érzékeny rakomány is épen célba érkezik. Az extraként rendelhető fapadló pedig nemcsak a rakodást könnyíti meg, hanem a tisztítást is.

A nagyvonalú helykínálat lehető legjobb kihasználásához akár két tolóajtó és 180°-ban nyitható hátsó szárnyasajtó teheti lehetővé a korlátlan hozzáférést a raktérhez.

A raktér hossza pillanatok alatt megnövelhető.

Az extraként rendelhető, behajtható elválasztórács gondoskodik a nagyobb raktérhosszról a zárt áruszállítóban.

Az extraként rendelhető lehajtható utasüléssel [2] együtt a raktér hossza akár 2.886 mm-re is növelhető. Az utasülés háttámlája ekkor a rakfelülettel egy sík felületet alkot.

Amit el kell vinni, azt el kell vinni.

A választhatóan rendelhető létra-fedél lehetőséget nyújt hosszabb tárgyak szállítására is, amelyek nem férnek el teljes terjedelmükben a raktérben, mint például egy létra. A létra-fedél egy kemény műanyag fedél a tetőn, a hátsó ajtók fölött

 


Ajtók

Be- és kiszállás és be- és kirakodás: egyszerű és kényelmes.

A szélesre nyíló első ajtók kényelmes be- és kiszállást biztosítanak.

A raktérhez jó hozzáférést tesz lehetővé az alapfelszereléshez tartozó jobb oldali [1] és extraként rendelhető bal oldali tolóajtó [1]. A tolóajtók az indítókulccsal, rádió-távirányítással reteszelhetők ki és a gépkocsi fara felé húzva nyithatók. A 638 cm-es maximális szélességű ajtónyílás kényelmes és tágas be- és kirakodási lehetőséget kínál, a keskeny utcácskákban is.

A B- és C-oszlop között található a jobb oldalon egy manuálisan kitolható oldalablak (extra), amely kb. max. 3 cm-re kifelé nyitható. Ehhez az ablak belső oldalán található fogantyút a nyíl irányába kell eltolni, és a reteszelődésig kifelé nyomni.

Szélesre nyitható hátsó szárnyasajtó vagy felfelé nyíló hátsó ajtó a jó hozzáférhetőség érdekében.

Az alapfelszereléshez tartozó hátsó szárnyasajtó a nagy nyílásszög következtében megkönnyíti a be- és kirakodást a gépkocsiból, különösen nagyméretű tárgyak, mint pl. egy europaletta esetén. Az ajtószárnyak először 90°-nál reteszelődnek. A rögzítés oldásával az ajtószárnyak 180°-ig nyithatók. A hátsó szárnyasajtó belső részét alul erős farostlemez borítja.

Az alapfelszereléshez tartozó hátsó szárnyasajtó helyett a Mercedes-Benz a Citánt extraként magasra nyitható hátsó ajtóval [2] is szállíthatja. A csomagtérajtó egy, a rendszám fölött középen elhelyezett süllyesztett fogantyúval kb. 90°-os szögig nyitható felfelé és alapfelszerelésként ablakkal és ablaktörlő- és mosó berendezéssel van ellátva.


A kipihent és biztonságos vezetésért.

A vezető és az első utas egyaránt stabil és kényelmesen kárpitozott üléseken foglalhatnak helyet. Az ülések szövetkárpitja bőrbarát és lélegző, könnyen kezelhető és ellenáll a szennyeződének.

A vezetőülés az egyéni igényeknek megfelelően hosszirányban és magasságában (extra) állítható. A különböző beállítási lehetőségeknek köszönhetően a vezető kényelmes üléspozícióban vezethet.

Mindenekelőtt a háttámla ergonomikus kialakítása biztosítja a jó oldaltartást és ezáltal kényelmet és biztonságot.

Komfort

Belső tér. Funkcionalitásával és kényelmével győzi meg.

A Citan zárt áruszállító igényesen felszerelt belső tere kellemes környezetével ejti rabul, és hozzájárul ahhoz, hogy a munka ne csak könnyebben menjen, hanem valóban örömöt okozzon.

Az alapfelszereléshez tartozó állítható magasságú kormány, a váltókar, a világításkapcsoló vagy a műszerfal gombjai – a vezetőfülke elrendezése, megjelenése és funkciói megfelelnek a Mercedes-Benztől megszokott színvonalnak.

Valamennyi kezelőszerv ergonomikus elrendezésű, karnyújtásnyira található és intuitívan kezelhető. A könnyen leolvasható kombinált műszer, kapcsolási pont kijelzéssel, segíti a gazdaságos közlekedést.

Gyakorlatias tárolóhely-koncepció, sok tárolóhellyel.

A szükséges rendről a Citan átgondolt tárolóhely- koncepciója gondoskodik. Akár a nyitott kesztyűtartó [1], a rengeteg tárolóhely az első ajtókban, az extraként rendelhető, könnyen hozzáférhető tárolórekesz a középkonzolban, amelyben egy 1,5 literes palack is elfér, vagy a praktikus tetőpolc az első szélvédő fölött teljes szélességben: biztos lehet benne, hogy a menet közben naponta szükséges kisebb-nagyobb tárgyak elhelyezésére számtalan lehetőség nyílik. Személyes tárgyai vagy a fuvarokmányok ezáltal nincsenek szem előtt, hanem biztonságosan és könnyen elérhetően elrakhatja őket.

A kipihent és biztonságos vezetésért: az elindulássegítő asszisztens.

A Citan zárt áruszállító alapfelszerelésként az ESP®-be integrált elindulássegítő asszisztenssel rendelkezik. A rendszer gondoskodik arról, hogy kényelmesen indulhasson el az emelkedőkön.

A fékpedál felengedése után a féknyomás rövid ideig fennmarad, ami lehetővé teszi, hogy nyugodtan áthelyezhesse a lábát a fékpedálról a gázpedálra, anélkül, hogy a gépkocsi elgurulhatna. Az elindulássegítő asszisztens kb. 4 %-os emelkedőtől aktiválódik. Sík úton, vagy lejtőn való elinduláskor a rendszer nem lép működésbe.

A kellemes menetkényelemért.

A Citan zárt áruszállítóban az alapfelszereléshez tartozó fűtő- és szellőrendszer, extraként rendelhető manuális klímaberendezéssel gondoskodik az állandó és jó belső klímáról. A finomport, a polleneket, a kipufogógázokat és szagokat messzemenően kiszűri a külső levegőből.

A Citan dízelmotoros változatai elektromos PTC kiegészítő fűtéssel vannak ellátva. Ez közvetlenül a levegőbefúvó fúvókákban található, annak érdekében. hogy a hőveszteséget a lehető legalacsonyabban tarthassuk. A felmelegített levegő a gépkocsi fűtő-/szellőzőrendszerén jut a belső térbe. A kiegészítő fűtés segíti a befagyott ablakok gyors jégtelenítését, gondoskodik azok gyors párátlanításáról, és lehetővé teszi az utastér gyors felmelegedését. Robosztus, hosszú élettartamú és környezetbarát, mivel károsanyag-kibocsátás nem keletkezik.

A legjobb felszereltség, egyszerű kezelhetőséggel.

Az extraként rendelhető LCD-s rádió a szokásos FM- és AM-rádióvétel mellett további intelligens csatlakozási lehetőségeket is kínál.

Így az USB- vagy AUX-csatlakozón keresztül egy további berendezés is csatlakoztatható. Ezen túlmenően a rádió lehetővé teszi a telefonálást Bluetooth®-csatlakozással és az audiostreaminget is.

Az alapfelszereléshez tartozó tárolóhely mellett például mobiltelefonok részére a középkonzolban egy 12 V-os csatlakozó is található.

Menetdinamika és gazdaságosság

4,3 l/100 km-től – a Citan a fogyasztás [1] [2] terén is jó példával jár elöl.

A motorválaszték minden igényre megfelelő választ ad. A kizárólag elsőkerék-meghajtású Citan zárt áruszállítóhoz egy nagy vonóerejű dízel-erőforrás, 55 kW (75 LE), 66 kW (90 LE) és 81 kW (110 LE) teljesítményfokozatban, valamint egy modern benzinmotor, 84 kW (114 LE) teljesítménnyel áll rendelkezésre. A 81 és 84 kW-os motorok előrelátható 2013. 2. negyedévétől rendelhetőek.

A modern Citan-motorok teljesítik az Euro 5 kipufogógáz-szabványt és az innovatív BlueEFFICIENCY környezetvédelmi technológiáknak köszönhetően hozzájárulnak vállalkozása gazdaságosságához [3] [4].


*
[1] A Citan zárt áruszállítón mérve, hosszú kivitel (A2), meg. összt. 1.950 kg, 108 CDI- és 109 CDI motor, mit BlueEFFICIENCY hatékonysági csomaggal.
[2] Üzemanyagtartály-térfogat kb. 60 l.
[3] A kiválasztott járműváltozattól függően a BlueEFFICIENCY csomag extra vagy alapfelszerelés. A BlueEFFICIENCY hatékonysági csomag alapfelszerelés a benzinmotornál, amely előreláthatólag 2013 2. negyedévétől rendelhető.
[4] A BlueEFFICIENCY hatékonysági csomag előfeltétele a vezető oldalán komfort-működtetéssel rendelkező első elektromos ablakemelő és elektromos külső visszapillantó tükör valamint külsőhőmérséklet-kijelző extra felszereltségeket tartalmazó gépkocsi-konfiguráció.

Erőteljes erőátvitel.

A Citan zárt áruszállító motorizáltságtól függően manuális 5- ill. 6 sebességes sebességváltóval rendelkezik, jó fogású joystick-váltókarral a középkonzolon.

A kézi kapcsolású sebességváltók magas szintű menetkényelmet nyújtanak és pozitívan hatnak az üzemanyag-fogyasztásra.

Elsőkerék-meghajtás. Nagy vonóerő és kapaszkodóképesség.

A Citánt kizárólag elsőkerék-hajtással kínáljuk. A kis fordulókör - 10,1 m (kompakt változat) [1], 11,2 m (hosszú változat) ill. 12,4 m (extra hosszú változat) - gondoskodik a nyugodt közlekedésről a városi forgalomban.

Gondos összehangolva: a futómű.

Ha a menetdinamika, az alacsony üzemanyag-fogyasztás és az impozáns menettulajdonságok összekapcsolódnak, a vezetés valóban örömöt okoz: akár a sűrű városi forgalomban, ahol a Citan agilitásával és fordulékonyságával kápráztatja el. Vagy az országúton és az autópályán, ahol teljes mértékben kihasználhatja nagy vonóerejét.

Valamennyi futómű-komponenst gondosan egymáshoz hangoltunk– a szervokormánytól a rugózás és a lengéscsillapítás összehangolásán át a hátsó futóműig. Ennek eredményeként parkoláskor és manőverezéskor, a kanyarokban vagy nagy terhelés esetén sem kell lemondania semmiről a kezelhetőség és vezetési élmény terén.

Biztonság

Széleskörű biztonsági felszereltség.

A Citan zárt áruszállító a biztonság terén is elöl jár. Az olyan biztonsághoz kapcsolódó felszereltségek, mint az alapfelszereléshez tartozó ADAPTIVE ESP® elektronikus stabilitásprogram , a nappali menetfény, az extraként rendelhető halogén ködlámpa, az automatikus vészvillogó vészfékezéskor, az extraként rendelhető hangjelzéses tolatássegítő, az extraként rendelhető fűthető és elektromosan állítható külső visszapillantó tükör, valamint az opcionális fény- és esőérzékelő gondoskodnak arról, hogy Ön és gépkocsija jól észlelhetőek legyenek a városi forgalomban.

Nappali menetfény és ködlámpa.

A Citan alapfelszerelésként rendelkezik automatikus nappali menetfénnyel. A motor beindításakor a nappali menetfény automatikusan bekapcsolódik. Ezáltal gépkocsija jobban látható a közlekedés többi résztvevője számára.

Az extraként rendelhető halogén ködlámpa ködben javítja a megvilágítást a vezető számára.

Automatikus vészvillogó vészfékezéskor.

Vészfékezés esetén az alapfelszereléshez tartozó automatikus vészvillogó növeli az aktív biztonságot a vészhelyzetekben. Ha a vezető vészfékezést hajt végre, automatikusan bekapcsol a gépkocsi vészvillogója.

Hangjelzéses tolatássegítő, távolságmérővel.

Az extraként rendelhető hangjelzéses tolatássegítő, távolságmérővel, lehetővé teszi a precíz manőverezést, megkönnyíti a parkolást és segít a gépkocsi sérülésének elkerülésében. A visszhang elvén működő rendszer automatikusan figyelmezteti a vezetőt, ha felismeri, hogy a gépkocsi mögött szűk a hely. A figyelmeztetés hangjelzéssel történik, melynek intenzitása annál jobban emelkedik, minél kisebb a távolság.

Elektromosan állítható és fűthető külső visszapillantó tükör.

Kívánságra a külső visszapillantó tükrök a vezető- és az utas oldalán elektromosan állíthatók, behajthatók és fűthetők. Behajtáskor a külső visszapillantó tükrök párhuzamosan felfekszenek a gépkocsi külső felületére. Ez védi a tükörházat például szűk be- és kijáratokban, szűk utcákban parkoláskor, valamint automatikus autómosók használatakor. A külső tükrök fűtése hideg vagy párás időben megakadályozza a párásodást vagy befagyást. A külső visszapillantó tükrök elektromos működtetése egy forgókapcsolóval történik, amely a vezetőoldali ajtó kartámaszában található.

Fény- és esőérzékelő: A jó áttekintés érdekében.

A kívánságra rendelhető fény- és esőérzékelő a világítást és az ablaktörlő intervallumot automatikusan a környezet fényerejéhez ill. az időjáráshoz igazítja. A sötétség beálltakor vagy egy alagútba behajtva automatikusan bekapcsolja a gépkocsi világítását.

Az érzékelő ezen túlmenően érzékeli a csapadékot a szélvédőn, aktiválja az ablaktörlőt és a törlés gyakoriságát az eső intenzitásához igazítja.

 

Tovább a kategóriában: « Opel Combo

Telephelyeink