Mercedes-Benz Sprinter

További információk

 • Kivitel: Zárt áruszállító

  Mercedes-Benz Sprinter árlista

  Mercedes-Benz Sprinter műszaki adatok

Változatok és rugalmasság

Osztályának legjobbja – a legtöbb változattal.

Minden ügyfelünk egyedi követelményekkel kell szembenézzen munkája során. Mivel pedig az elvárások egyre nőnek, a Sprinter zárt áruszállító számos járműváltozatban rendelhető.4 felépítményhossz

 • 3 raktármagasság
 • Akár 470 cm raktérhossz, akár 214 cm raktérmagasság
 • 3 különböző tetőváltozat
 • 3 tengelytáv
 • Kívánságra félig üvegezett zárt áruszállítóként is rendelhető, ülőhellyel összesen akár 6 személy részére
 • Sokféle motorváltozat
 • Számos extra felszerelés
 • Össztömeg-változatok: 3,0-tól 5,0 tonnáig terjedő össztömeg
 • Kívánságra akár 3,5 t vontatható tömeg egyes járműváltozatoknál
 • Max. 2695 kg hasznos terhelés
 • Akár 17 m3 csomagtér-térfogat

Emberek és anyagok szállítása kompromisszumok nélkül.

Ha vállalkozásának a rakomány mellett személyeket is kell szállítania, a félig üvegezett zárt áruszállító az egyéni szállítási megoldás Önnek. Egy zárt áruszállító és egy kombi előnyei ötvöződnek benne. Nagy ablakfelületei a B-oszlop mögött, a kényelmes fellépő, az igényes ülések és a bőséges hely gondoskodnak arról, hogy a komfort a második sorban akár hat személy részére is első osztályú lehessen. Kívánságra pedig a hátsó ülőpad pillanatok alatt kiszerelhető.

A félig üvegezett Sprinter extraként a következő további felszereltséggel rendelkezik:

 • 2-es vagy 3-as ülőpad az utastérben, kívánságra kartámasszal
 • Kettős utasüléssel hely akár hat személy számára
 • Super-Single abroncsok (4,6 t megengedett össztömegnél), a 25 cm-rel nagyobb távolság érdekében a kerékjárati ívek között
 • Válaszfal a C-oszlopnál (csak a félig üvegezett, magas tetős és 3,5 t megengedett össztömegű zárt áruszállítóhoz rendelhető)

 Bőséges tér, minden tervéhez.

A professzionális szállítás megoldások mindig egyediek. Akár nagy raktérfogatú Sprinter zárt áruszállítóként, vagy félig üvegezett raktérrel és hátsó üléssorral. Három tengelytávval, három raktérmagassággal és négy felépítményhosszal, extraként rendelhető elektromos fellépővel [1], a tetőig érő raktérburkolattal [2] és a praktikus válaszfal-változatokkal új Sprinterét Önre és az Ön igényeire szabhatja. Különböző rakományrögzítő eszközök segítségével optimálisan kihasználhatja a helyet: köszönhetően a válaszfalaknak, rögzítősíneknek és -szemeknek rakományát az elmozdulás ellen biztosítva helyezheti el rakományát.

A kevesebb több.

Minden centiméter számít: az extraként rendelhető Super-Single abroncsok a 4,6 t megengedett össztömegű Sprinter hátsó tengelyén 25 cm-rel nagyobb távolságot tesznek lehetővé a kerékdobok között, mint az ikerkerekes abroncsozás.
A gyakorlatban ez jelentős rakfelület-növekedést jelent, mivel a kisebb kerékdoboknak köszönhetően az EUR raklapokat a menetirányra keresztben is berakodhatja.


Nagy változatosság, kis vesződség.

Az új Sprinter nyitott mindenre, ami megkönnyíti az Ön mindennapi munkáját. Így például a zárt áruszállító akár 17 m3-es rakterét a széles toló- és hátsó ajtóknak köszönhetően igény szerint három oldalról [1] rakodhatja meg. Bármit tervezzen is: Sprintere lehetővé teszi, még, ha hét Euro-raklapot kell is elszállítani [2].

Az olyan extrák, mint az elektromos behúzássegítő, az elektromosan működtethető raktér-tolóajtó, elektromos fellépő a raktér-tolóajtóhoz, KEYLESS ENTRY & SLIDE, valamint a LED-es tetőlámpa a raktérben még inkább megkönnyítik munkáját. A hátsó szárnyasajtók 180°-nál automatikusan reteszelődnek – kívánságra az oldalfalig is nyithatók, ami nagyon megkönnyíti a be- és kirakodást, különösen szűk helyen.

*
[1] Baloldali raktér-tolóajtó extra felszereltségként rendelhető.
[2] Csak az extra hosszú Sprinter zárt áruszállítóra érvényes. Típustól függően egy extra felszereltség szükséges.

A szeretet a részletekben rejlik.

Der Sprinter bőséges tárolóhellyel, tartókkal és polcokkal rendelkezik a fontos mindennapi használati eszközök számára. Az különböző szakmák gyakorlati követelményeinek megfelelően. Így például a szélvédő fölött széria-felszerelésként nyitott tárolóhely található a vezető és az első utas részére. Mindkettő akár 16 kg-mal terhelhető. Itt rendben elhelyezhetők a papírok, dokumentumok és kisebb tárgyak is.
A magastetős vagy extra magas tetős zárt áruszállítónál egy tárolóhely a tetőkárpit fölött a széria-felszereltséghez tartozik. Az extraként rendelhető tárolórekesz a műszerfal közepén fedéllel rendelkezik. Ezáltal egy további, a pillantásoktól védett tárolóhely áll rendelkezésére, például egy laptop vagy jegyzetfüzet, személyes tárgyak vagy dokumentumok, mint a fuvarokmányok és térképek elhelyezésére. A vezető- és utasülés háttámlájára kívánságra tárolóháló szerelhető – ideális tárolóhely többek között az újságok számára.

Komfort

Új formájú kormány: kényelmes és jó fogású.

Az állítható dőlésű és magasságú széria-kormány a gépkocsivezető egyéni igényeinek és méretének megfelelően állítható be. Az ergonomikus üléspozíció segíti a jó erőnlét megőrzését hosszú utakon. Vezetőváltáskor a kormány egyszerűen és gyorsan beállítható.

Multifunkciós kormány: a legfontosabb mindig szem előtt.

Az extraként rendelhető multifunkciós kormány, vastagított karimájával és króm rátétekkel növeli az aktív biztonságot és a kényelmet.
 
A kormány négy kettős gombja segítségével pl. kezelhetők a fedélzeti számítógép funkciói, a rádió hangereje, a telefon és az ASSYST lekérdezhető ill. beállítható. A funkciók kezelésekor mindkét kéz a kormányon maradhat. Ezáltal mindig szemmel tarthatja az utat. Nagyobb kényelem, nagyobb biztonság.

Műszerfal: a lényeg mindig szem előtt.

A design és funkció sikeres szintézise jellemzi az extraként rendelhető pixel-mátrix-kijelzős kombinált műszert. A funkciók kényelmes leolvashatósága csökkenti a szükségtelen figyelem-elterelést vezetés közben. Az extraként rendelhető guminyomás-ellenőrzőrendszer felhívja figyelmét a nem kielégítő guminyomásra. Így teljes figyelmét az útnak szentelheti.

Új formájú váltókar: jobb ergonómia, több hely.

A könnyen kezelhető váltókar ergonomikusan a középkonzolon található és így értékes helyet takarít meg a vezetőfülkében.
Természetesen az automata változatnál is [1]. A helytakarékosság mellett mindenekelőtt egyvalami fog feltűnni Önnek: egyszerűen jól kézre áll.

Biztonságos és kényelmes: az elindulássegítő asszisztens.

Az elindulássegítő asszisztens megkönnyíti az elindulást emelkedőkön. Az ESP®-be integrált elindulássegítő asszisztens (AAS) gondoskodik arról, hogy az elindulás emelkedőkön kényelmesen végrehajtható lehessen: A fékpedál felengedése után a féknyomás még kb. két másodpercig megmarad, ami lehetővé teszi, hogy kényelmesen áthelyezhesse lábát a fékpedálról a gázpedálra, anélkül, hogy a gépkocsi visszagurulna.
Az elindulássegítő asszisztens kb. 4 %-os emelkedőtől aktív. Sík úton, lejtőn való elinduláskor, vagy behúzott kézifék esetén az elindulássegítő asszisztens nem aktiválódik.

*
[1] Extra felszereltség. Széria-felszereltség a V6-os benzineshez; nem rendelhető 5,0 t megengedett össztömegű gépkocsikhoz és 70 kW-os dízelmotorhoz.

Kiemelkedő helyzetben.

A kényelmes üléspozíció nemcsak a kellemes közérzethez járul hozzá. Megelőzi az izmok lemerevedését és a fáradságot is. Robosztus és ergonómikus kialakítású ülések idomulnak rugalmasan a test formájához és gondoskodnak oldalirányban is a biztonságos tartásról.

Az új „Tunja“ fekete széria-üléshuzat, az attraktív designjával, magas kopásállóságával, légáteresztő képességével és hosszabb élettartamával tűnik ki. Extra felszereltségként egy különösen könnyen kezelhető, fekete műbőr huzat is rendelhető, amely problémamentesen tisztítható vízzel és megfelelő szappan-alapú tisztítószerrel.
Extraként az ülőfelület alatt tárolórekesszel és az üléstámlába beépített kihajtható asztallal ellátott kettős utasülés lehetővé teszi egy harmadik személy szállítását is a vezetőfülkében. Kívánságra valamennyi modell felszerelhető elektromos ülésfűtéssel valamint sokféleképpen állítható komfort- és lengőülésekkel is a vezető és az utas részére.

A választhatóan rendelhető komfort-ülések, ülőpárna-dőlés állítással és további egyéni beállítási lehetőségekkel, valamint a mechanikus deréktámasz éppúgy, mint az állítható dőlésű kartámaszok a vezető és az utas részére, elősegítik a nyugodt vezetést, különösen hosszú utakon. Nagyvonalú helykínálat és számos további komfort-jellemző növeli tovább az üléskényelmet, például a széria-felszereltséghez tartozó hárompontos biztonsági övek minden ülésen.


Optimális munkahelyi légkör.

A legjobb feltételek a vezető és az első utas részére: a nagy teljesítményű fűtő- és szellőrendszer, négyfokozatú ventilátorral és két további frisslevegő-fúvókával, finom fokozatokban szabályozható. Ezáltal a forró napokon is frissen vezethet.
Extra felszereltségek biztosítják azt a bizonyos extra komfortot: állófűtés, ülésfűtés a vezető és az első utas számára, valamint TEMPMATIK hőmérséklet által szabályozott klímaberendezés, amely gondoskodik a különösen kellemes klímáról a vezetőfülkében.


Kimondottan nyitott.

Már a széria-felszereltséghez tartozó, rádió-távirányítású központi zár is nagy segítség a dolgos hétköznapokon. Az extraként rendelhető KEYLESS ENTRY & SLIDE segítségével a Sprinter a nyitottság és komfort terén még többet tesz Önért: ha megközelíti az autót, automatikusan kinyílik az elektromos raktéri tolóajtó, ill. a vezetőfülke-ajtó kireteszelődik. Ha eltávolodik tőle, mindez fordítva történik.


Hasznos, ha szűk a hely.

Az extraként rendelhető PARKTRONIC parkolás-segítő rendszer parkoláskor vagy szűk helyen történő manőverezéskor segíti a vezetőt. A visszhang elvén alapuló rendszer automatikusan figyelmezteti a vezetőt, ha felismeri, hogy a gépkocsi előtt vagy mögött szűk a hely.
A figyelmeztetés először optikai úton történik: tolatáskor a külső visszapillantó tükör kijelzőjén, előremenetben pedig a műszerfal közepén. Ezen túlmenően továbbra is csökkenő távolság esetén bekapcsol a figyelmeztető hangjelzés is.


Audio 10 rádió.

A Sprinterben alkalmazott modern telematika-generáció [1] minden igényre megfelelő megoldást nyújt.
Kéz nélküli telefonálás és Audio-Streaming Bluetooth® segítségével, MP3-lejátszó vagy memóriakártya csatlakoztatása, kényelmes kezelés az extraként rendelhető multifunkciós kormány segítségével – mindez lehetséges a vonzó Audio 10 alap rádióval.
A felszereltséghez tartoznak a telefon-billentyűzet, Bluetooth®-csatlakozó, USB- és Aux-in-csatlakozók, valamint egy SD memóriakártya-hely.

Audio 15 rádió.

Az Audio 15 rádió információk és szórakoztatást kínál, csúcs-színvonalon. A Becker® MAP PILOT ezen kívül teljes értékű navigációs rendszerré bővíthető. Egy tolatókamera is beépíthető.
A széleskörű alapfelszereltséghez tartozik egy 14,7 cm-es (5,8") TFT kijelző, egy telefon-billentyűzet, valamint egy Bluetooth®-csatlakozó, kéz nélküli funkcióval és Audio-Streaminggel, zenefájlok lejátszásához.
Mobil berendezések csatlakoztatásához az USB és Aux-in-csatlakozó mellett egy iPod®-csatlakozó, valamint egy SD memóriakártya-hely is rendelkezésére áll.

Becker® MAP PILOT.

A Becker® MAP PILOT egy teljesen integrált navigációs modul, 2D-s és 3D-s térkép-megjelenítéssel. Ehhez számos további funkció járul – például a navigációs modul a kesztyűtartóban, a fölött kombinált műszer kijelző és a rádió-kijelző, vagy az intuitív kialakítású kezelői felület – az Audio 15 rádió alapján. Csak azzal együtt építhető be.

*
[1] Extra felszereltségként rendelhető.

Menetdinamika és gazdaságosság

Kiemelkedő technika – minden idők legjobb Sprinteréhez.

A magas minőségi követelmények és a stabil újraeladási érték éppúgy hozzájárulnak a Sprinter gazdaságosságához, mint a legmodernebb motorok: a fejlett OM 651-es négyhengeres CDI-dízelmotor, három teljesítmény-fokozatban és a magabiztos V6-os OM 642-es CDI-dízelmotor mértékadó a gazdaságos hatékonyság és a jövőbeli alkalmazhatóság terén.

Az új Euro5b+ III. fok. károsanyag-kibocsátási fokozattal, valamint a BlueEFFICIENCY-csomaggal érezhetően csökkentheti a fogyasztást.
Az alacsony fogyasztás mellett, köszönhetően az új SCR technológiával ellátott BlueTEC motoroknak ezen túlmenően csökkenti a nitrogénoxid-kibocsátást is.

    Takarékos 4 hengeres dízelmotor, 70 kW, 95 kW és 120 kW teljesítményfokozatokban
    V6-os CDI-dízelmotor 140 kW teljesítménnyel
    Gazdaságos négyhengeres benzinmotor, 115 kW teljesítménnyel
    Natural Gas Technology választhatóan kizárólag földgázüzemű meghajtással, vagy kettős üzemmódú földgáz- és benzinmeghajtással

Tiszta ügy. Földgáz-meghajtás.

Alternatívaként a Sprinter NGT (Natural Gas Technology) földgáz-meghajtással is rendelhető [1]. E meghajtások esetében BlueEFFICIENCY környezetvédelmi technológiákról van szó, érezhetően csökkentett károsanyag-kibocsátással.

 
Erős hajtóerő vállalkozása számára.

A Sprinter dízelmotorok ideális partnere az innovatív hatfokozatú kézi kapcsolású ECO Gear sebességváltó. A nagyobb átfogású váltóval, a szélesebb áttételi tartománnyal és a fordulatszámtartomány csökkentésével érezhetően csökkenti a kombinált fogyasztást a korábbi EuroIV-es CDI-dízelmotorokhoz képest.

Az ECO Gear 6-sebességes kézi kapcsolású sebességváltó két változatát építjük be: ECO Gear 360 változatban négyhengeres CDI-dízelmotorhoz és ECO Gear 480, erősített változatként a 6-hengeres CDI-dízelmotorhoz.
A négyhengeres benzinmotorokhoz és az NGT földgáz-meghajtáshoz továbbra is a jól bevált NSG 370 kézi kapcsolású sebességváltót alkalmazzuk. Az NAG W5A 380 automata váltó [1] kitűnő kapcsolási kényelmével győzi meg.
Ez a váltó a hathengeres benzinmotorral rendelkező gépkocsiknál a széria-felszereltséghez tartozik, a négyhengeres benzinmotorhoz pedig extraként rendelhető.

7G-TRONIC PLUS [2] – intelligens meghajtástechnika.

Osztályának első és egyetlen transzportereként az új Sprinterhez extraként rendelhető a 7G-TRONIC PLUS 7 fokozatú automata váltó Hatékonyság, futáskultúra és menetkényelem, személygépkocsi-színvonalon.
A 7G-TRONIC PLUS technikájának köszönhetően növekszik a kapcsolás hatékonysága és ezáltal hozzájárul a Sprinter alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásához.
Az új Sprinter 30 mm-rel leengedett futóműve [3] teszi teljessé a magas szintű menetkényelmet. Egyénileg, az Ön igényeihez igazodva, új Sprinteréhez a következő futómű-változatok közül választhat.

    Összkerékhajtás – kapcsolható, terepfokozattal, lejtmeneti sebességszabályozással (DSR) és durva mintázatú terepabroncsokkal is [4]
    Légrugózás szintszabályozással
    Extraként rendelhető futómű-csomagok a legkülönbözőbb követelményekre
    Különböző hátsótengely-áttételek

*
[1] Az NAG W5A 380 5 sebességes automata váltó az OM 651-es dízelmotorhoz nem rendelhető BlueEFFICIENCY-vel.
[2] Kérjük, érdeklődjön a 7G-TRONIC PLUS elérhetőségéről a különböző Sprinter-változatokhoz Mercedes-Benz transzporter értékesítőjénél.
[3] Széria-felszerelésként 3,5 t megengedett össztömegnél, azonban nem rendelhető összkerékhajtású gépkocsikhoz.
[4] A durva mintázatú terepabroncsok a mit 3,5 t megengedett össztömegű gépkocsikhoz rendelhető. Nem rendelhető elektromos fellépővel együtt, ill. a Sprinter NGT-hez. 


Sprinter 4x2: kitűnő kezelhetőség.

Mindegy, hogy nedves úton, vagy utánfutóval – a Sprinter hátsókerék-hajtása gondoskodik a nyugodt és magabiztos meghajtásról, amely mindenekelőtt a csökkentett kormányreakciókon válik érezhetővé.
 Hegyi utakon és teljes terheléssel is megbízhat a kitűnő vonóerő-értékekben. Mindezt pedig kitűnő kezelhetőség és menettulajdonságok mellett, magas szintű menetkényelemmel.

Sprinter 4x4: a kiépített utaktól távol is egyértelműen nyertes.

Sok út vezet a szakmai sikerhez – néha távol a kiépített utaktól. Az extraként rendelhető kapcsolható összkerékhajtással [1], a megnövelt vonóerővel, javított menetstabilitással és az ADAPTIVE ESP® legújabb generációjával az új Sprinter a nagy kihívásokat is leküzdi, rossz időjárási körülmények és útviszonyok közepette is.
A 4ETS elektronikus vonóerő-szabályzó rendszerrel, amely a kipörgő kerekeket egyénileg és automatikusan lefékezi, nagyobb forgatónyomaték jut a megfelelő tapadású kerekekre. A kapcsolható összkerékhajtás [1] a motor erejét mind a négy kerékre egyidejűleg átviszi, 35:65 %-os arányban elosztva az első- és hátsó tengely között.
 
Összkerekes képességein túl az új Sprinter különböző felszereltségi lehetőségekkel is rendelkezik, melyek még rugalmasabb és biztonságosabb közlekedést tesznek lehetővé a terepen:

    Összkerékhajtás [1] – kapcsolható, terepfokozattal is
    Lejtmeneti sebességszabályozás (DSR) [2]
    Durva mintázatú terepabroncsok [3] (extra)

*
[1] Egyes változatokhoz rendelhető. Az összkerékhajtás elérhetőségét az egyes típusokhoz az adott típusváltozat műszaki adatainál találhatja meg.
[2] Tempomattal együtt rendelhető.
[3] A durva mintázatú terepabroncsok a mit 3,5 t megengedett össztömegű gépkocsikhoz rendelhető. Nem rendelhető elektromos fellépővel együtt, ill. a Sprinter NGT-hez.


Találkozni szoktunk. De ritkán.

A széria-felszereltséghez tartozó ASSYST karbantartás-figyelő alkalmazástól függő, a dízelmotornál még hosszabb olajcsere-periódusokat tesz lehetővé, és segít a javítás és karbantartás költségeinek csökkentésében.
Akár 60000 km-es olajcsere-intervallumok dízelmotoros gépkocsiknál (benzinesnél: 40.000 km) ill. legkésőbb két évenként is elérhetők ezentúl. A karbantartási periódus alkalmazástól függő akár 120000 km (dízel) ill. 80000 km (benzines) is lehet.
Az ASSYST például tájékoztatja Önt a hűtőfolyadék cseréjének szükségességéről is. Mindenesetre azzal akár 15 évet is várhat. Ezen kívül a még megtehető utat és a hátralevő időt Ön is lekérdezheti. Bármikor.


A legjobb Sprinter a legjobb partnerrel, az Ön szolgálatában.

Az új Sprintert a biztonság, minőség, megbízhatóság és gazdaságosság terén még tovább fejlesztettük, annak érdekében, hogy az Ön mindennapi feladatait szakértő partnerként küzdhesse le. Ezen kívül az egyre keményebb versenyben a mobilitás és a rendelkezésre állás egyre fontosabb szerepet játszik.
A javítási- és karbantartási költségek ebből a szempontból rendkívül fontos tényezők. A CharterWay Full-Service Complete szerződés fix, tervezhető részletekkel nyújt Önnek biztonságot, miáltal vállalkozása kiszámítható marad.

A változatlan összegű javítási- és karbantartási költségek többek között a dízelmotoros gépkocsik esetében akár 60000 km-es szerviz-intervallumokon alapulnak (a használattól függően, a széria-felszereltséghez tartozó ASSYST karbantartás-figyelő nek megfelelően).
Ezáltal a karbantartási szerződés árai az EuroVI-os motorok esetében az aktuális típuscsaládban állandóak maradnak. Az Euro5b+ III. fok. motoroknál akár 3 %-ot is megtakaríthat az eddigi Full-Service szerződés áraihoz képest. Előnyei az Ön számára: biztosított értékmegőrzés, valamint járműparkjának rendelkezésre állása, áttekinthető kalkulációk alapján.

Mindegy, hogy új Sprinteréhez a garancia-meghosszabbítás, a karbantartási csomag vagy egy Full-Service szerződés mellett dönt – hivatalos Mercedes-Benz értékesítési- és szervizpartnereink Európa szerte teljes lefedettségű szolgáltatást nyújtanak.
A tiszta karbantartási szerződések mellett a CharterWay [1] a beszerzés és mobilitás témakörei mellett kombinált ServiceLeasing termékeket is kínál. Ezen kívül a CharterWay bérlet lehetővé teszi szállítási kapacitása rövid távú megnövelését.


*
[1] A CharterWay termékválaszték a szolgáltatások és ajánlatok összetételétől függően országról-országra változhat. Helyi Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot személyesen, annak érdekében, hogy az igényeinek legjobban megfelelő terméket kiválaszthassa.


FleetBoard – testre szabott szolgáltatás transzporteréhez.

A FleetBoard extra felszereltség a Sprinterhez kifejezetten a flották számára alkalmas. Ennek az innovatív telematika-rendszernek segítségével mindenkor valamennyi gépkocsit és azok üzemeltetési adatait világszerte szem előtt tarthatja.
A FleetBoard segít az üzemanyag-költségek és a gépkocsik elhasználódásának csökkentésében, valamint a karbantartási periódusok optimális tervezésében. A FleetBoarddal az adatok a vezetői kártyáról a Sprinterből kiolvashatók és archiválhatók. A digitális tachográfok adattárolójának automatikus letöltése a FleetBoarddal távolról is lehetséges.

Az előnyök kézenfekvőek:

    Több mint 10%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás
    Nagyobb biztonság és kisebb kopás a gazdaságos vezetésnek köszönhetően
    Minden gépkocsi helyzetének és állapotának áttekinthetősége mindenkor és mindenütt
    Valós idejű kommunikáció a gépkocsivezetőkkel
    Alacsonyabb ráfordítás és jobb minőség a munkaidő-rögzítésnél és a törvényi előírások teljesítése terén

FleetBoard TiiRec.

A gyárilag rendelkezésre álló FleetBoard TiiRec a FleetBoard járműmenedzsment és időgazdálkodás telematikai szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges berendezés.

    A Műszaki adatok kiolvasása a jármű csatlakozóján keresztül
    Vezető-azonosítás a DTCO vezetői kártya alapján vagy FleetBoard vezetői kártya kezelése távolról és a rendelkezésre álló funkciók kiterjesztése ingyenes szoftver-frissítésekkel

A Sprinter BlueEFFICIENCY-csomaggal [1] [2] [3] [4].

Célunk, hogy mobilitását a lehető leggazdaságosabban és fenntartható módon biztosíthassuk. Az innovációkat, amelyek ezt lehetővé teszik, a BlueEFFICIENCY megnevezés alatt foglaltuk össze: intelligensen egymáshoz kapcsolódó összetevők, a fogyasztás és a CO2-kibocsátás érezhető csökkentése érdekében.
Az, hogy ez milyen jól sikerült, a BlueEFFICIENCY hatékonysági csomaggal [1] [2] [3] [4] felszerelt Sprinter bizonyítja. Az ECO Start-Stop-funkció [5], a takarékos dízelmotor és további összetevők különösen a belvárosi terítőfuvarozás során gondoskodnak arról, hogy az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás érezhetően csökkenjen.

Ez nemcsak a költségeket csökkenti, hanem pozitív hatással van a környezetre, és vállalata teljesítőképességére is.

Legendásan takarékos fogyasztás.

Kategóriájának egyik leginkább fenntartható gépkocsijaként az új Sprinter, köszönhetően a következetesen továbbfejlesztett motoroknak [6] és az innovatív BlueEFFICIENCY-technológiának, kitűnő kibocsátási és fogyasztási értékeket ér el.
A Sprinter már széria-felszerelésként például elektromosan szabályozott üzemanyag-szivattyúval, generátor-vezérléssel, Fuel-Ecomony hátsó tengellyel, valamint optimalizált gördülési ellenállású abroncsokkal rendelkezik.
Köszönhetően takarékos motorjainak, a legelső transzporterként teljesíti a szigorú EuroVI-os kipufogógáz-szabványt [7]. A BlueEFFICIENCY-csomag [1] [2] [3] [4] valamennyi CDI-dízelmotoros típusváltozathoz rendelhető.
 
A következő elemeket foglalja magában:

    OM 651 dízelmotor (EuroVI vagy Euro5b+ III. fok)
    OM 642 dízelmotor (EuroVI) ECO Start-Stop funkció [5]
    ECO kormányszervó-szivattyú
    Elektromosan szabályozott üzemanyag-szivattyú
    Optimalizált gördülési ellenállású gumiabroncsok [8]
    Fuel-Economy generátor

*
[1] Nem rendelhető benzinmotorral együtt.
[2] Kérjük, érdeklődjön a BlueEFFICIENCY-csomag elérhetőségéről 7G-TRONIC PLUS automata váltóval a speciális Sprinter-változatokhoz Mercedes-Benz transzporter értékesítőjénél.
[3] Gyárilag kapcsolási pont kijelzéssel, akkumulátor-vezérléssel és motoron belüli intézkedésekkel széria-felszereltségként, minden további elem extra felszereltség.
[4] Nem rendelhető összkerékhajtással együtt.
[5] Nem rendelhető automata váltóval együtt.
[6] Az EuroVI kipufogógáz-szabványnak megfelelő motorok rendelkezésre állását ld. a Műszaki adatokban.
[7] Az Euro VI kipufogógáz-szabvány 2.380 kg viszonyítási tömeg felett extraként rendelhető és 2.840 kg felett automatikusan a felszereltséghez tartozik.
[8] Amennyiben a mindenkori típusváltozathoz rendelhető, egyébként széria-abroncsozás.

 
A Sprinter BlueEFFICIENCY-csomag plusszal [1].

A BlueEFFICIENCY-csomag plus [1] a BlueEFFICIENCY-csomagra [2] [3] [4] [5] épül. Intelligens összetevők gondoskodnak arról, hogy az üzemanyag-fogyasztás magasabb sebességeknél is, összehasonlítva a BlueEFFICIENCY-csomaggal, tovább csökkenjen.

Párját ritkítja: minden idők legtakarékosabb Sprintere.

Kategóriájának egyik leginkább fenntartható gépkocsijaként az új Sprinter, köszönhetően a következetesen továbbfejlesztett motoroknak [6] és az innovatív BlueEFFICIENCY-technológiának, kitűnő kibocsátási és fogyasztási értékeket ér el. Az extraként rendelhető BlueEFFICIENCY-csomag plusszal tovább csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást.
A BlueEFFICIENCY-csomag plus [1] néhány típusváltozathoz [7] CDI- és BlueTEC-dízelmotorokkal rendelhető. Magában foglalja a BlueEFFICIENCY-csomagon kívül [2] [3] [4] [5] a következő elemeket is:

    Elektromos ventillátor
    Hosszú hátsótengely-áttétel, i = 3,692

*
[1] A BlueEFFICIENCY-csomagra épül és minden 3,0 és 3,5 t megengedett össztömegű Kombihoz, valamint az OM 651-es CDI-motorhoz rendelhető. Utánfutós üzemeltetés a BlueEFFICIENCY-csomag plusszal nem lehetséges.
[2] Nem rendelhető benzinmotorral együtt.
[3] Kérjük, érdeklődjön a BlueEFFICIENCY-csomag elérhetőségéről 7G-TRONIC PLUS automata váltóval a speciális Sprinter-változatokhoz Mercedes-Benz transzporter értékesítőjénél.
[4] Gyárilag kapcsolási pont kijelzéssel, akkumulátor-vezérléssel és motoron belüli intézkedésekkel széria-felszereltségként, minden további elem extra felszereltség.
[5] Nem rendelhető összkerékhajtással együtt.
[6] Az EuroVI kipufogógáz-szabványnak megfelelő motorok rendelkezésre állását ld. a Műszaki adatokban.
[7] A 213/313 CDI és BlueTEC típusváltozatokhoz rendelhető 

 
Tiszta és hatékony: BlueTEC.

A BlueTEC a Mercedes-Benz jövőbemutató SCR-dízeltechnológiája. A Sprinterben gondoskodik róla, hogy a gépkocsi az EuroVI kipufogógáz-szabványt gazdaságosan és környezetbarátan teljesítse.

BlueTEC. Alacsonyabb károsanyag-kibocsátás, az innovatív kipufogógáz-tisztításnak köszönhetően.

Kulcsszereplő és igásló – az új Sprinter több, mint egy gépkocsi: valódi partner, amelyre minden tekintetben rábízhatja magát, és következetesen segíti Önt céljai elérésében. Egy úttörő, aki az üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás fontos témakörében is naprakész – köszönhetően a BlueTEC BlueEFFICIENCY környezetvédelmi technológiának. Segítségével a Sprinter már most teljesíti az EuroVI-os kipufogógáz-szabványt, a motor egyidejű optimalizálása mellett a teljesítményleadás és üzemanyag-fogyasztás terén.
Az SCR (Selective Catalytic Reduction) kipufogógáz-utókezelési eljárás csökkenti a NOX-kibocsátást, a kipufogógázokat egy katalizátoron átvezetve, és ott vízbázisú AdBlue® adalékanyagot adva hozzá. A folyamat során a nitrogénoxidok ártalmatlan nitrogénné és vízzé alakulnak át. Ennek eredményeként betartható a szigorú EuroVI-os kipufogógáz-szabvány.
Azt, hogy a BlueTEC-kel egy fejlett kipufogógáz-technológia található a fedélzeten, a mindennapok során egyébként csak az AdBlue® adalékanyag külön betöltőcsonkjáról vehető észre, amely közvetlenül az üzemanyag-betöltőcsonk mellet van elhelyezve. Amíg a gázolaj az üzemanyagtartályba folyik, a második töltőpisztollyal további időveszteség nélkül AdBlue® tölthető az SCR-tartályba. 18 liter térfogata gondoskodik róla, hogy AdBlue®-t csak kb. minden harmadik tankoláskor kelljen utántölteni. 

Földgáz – egy üzemanyag, amely nemcsak a környezet számára kifizetődő.

A Mercedes-Benz Natural Gas Technology (NGT) egy BlueEFFICIENCY technológia, rendkívül alacsony károsanyag-kibocsátással és magas költségmegtakarítási potenciállal.
A kettős üzemmódú kivitelben a Sprinter NGT-nél gombnyomásra kapcsolhat földgáz-üzemről benzinüzemre és vissza. Ennek a „kettősségnek“ köszönhetően ez a meghajtás egyaránt alkalmas a nagyvárosok vonzáskörzeteiben történő alkalmazásra, és a hosszútávú fuvarozásra.

A kizárólag földgázüzemű változatban a Sprinter NGT tiszta földgázmeghajtású gépkocsinak számít.
Éppen a városi környezetben szerez jó pontokat a kizárólag földgázüzemű Sprinter NGT. A csökkentett méretű benzintankban (< 15 l) található benzin csak az indításhoz és vésztartalékként szolgál. Az átkapcsolás automatikusan történik, és a vezető által nem befolyásolható.
Az üzemanyag-költségek terén mindkét NGT-változat jelentős előnyre tesz szert: a megtakarítás földgáz (Compressed Natural Gas, röviden CNG) felhasználásával, összehasonlítható mennyiségű gázolajjal szemben például Németországban kb. 25 % (állapot: 2013 január). Európán belül az adott országtól függően különböző adókedvezmények, támogatások és további előnyök, mint pl. csökkentett biztosítási tarifák fordulhatnak elő.

Biztonság

Oldalszél-asszisztens.

Első transzporterként a Sprinter széria-felszereltségként rendelkezik Oldalszél-asszisztenssel.

Az Oldalszél-asszisztens automatikus fékezésekkel segíti a vezetőt erős oldalirányú széllökések esetén a sáv tartásában. Az ADAPTIVE ESP® menetdinamikai szabályzórendszer érzékelői segítségével megfelelő időben felismeri az erős oldalsó széllökéseket. 80 km/óra sebesség felett a szél felőli oldalon található kerekekre ható automatikus fékezésekkel korrigálja a gépkocsi haladási irányát. Az Oldalszél-asszisztens ezáltal elkerülhetővé teszi a nem megfelelő reakciókat és növeli a biztonságérzetet.

Az Oldalszél-asszisztens a 3,5 t-s és 3,88 t-s Sprinter zárt áruszállítónál, valamint a standard, hosszú és extra hosszú felépítményhosszaknál – normál és magas tetővel – rendelhető.


Menetdinamikai segédrendszerek csomag. Új mérce a biztonság terén.

A transzporter-szegmensben egyedülálló biztonsági csomagjainak köszönhetően a Sprinternek nem kell többé szégyenkeznie a személygépkocsik mögött.
Az extra felszereltségként rendelhető Menetdinamikai segédrendszerek csomag, a részét képező COLLISION PREVENTION ASSIST, Sávtartó rendszer, Holttérfigyelő rendszer és Távfény-asszisztens segítségével számos helyzetben hozzájárul a baleseti kockázat csökkentéséhez és a menetkényelem növeléséhez.

COLLISION PREVENTION ASSIST.

A COLLISION PREVENTION ASSIST, a Vezetői Segédrendszerek csomag részeként fény- és hangjelzéssel figyelmeztet a túl alacsony követési távolságra, vagy akadályra, és segíti Önt vészfékezéskor.

A radaros követési távolság figyelmeztetést kombinálja a BAS pro fékasszisztens általi fékrásegítéssel, és ezáltal segít a ráfutásos balesetek veszélyének csökkentésében. A COLLISION PREVENTION ASSIST által adott követési távolság figyelmeztetés egy, a gépkocsi orrába beépített középtávú radarérzékelőn alapul, amely 30 és 160 km/óra közötti sebességtartományban folyamatosan méri a követési távolságot, és a gépkocsi előtt haladó jármű relatív sebességét. Álló akadályok 70 km/óra sebességig ismerhetők fel.
Ha több másodpercen keresztül nem tartja be a megfelelő követési távolságot a gépkocsi előtt haladó gépkocsi mögött, megjelenik egy figyelmeztetőlámpa a kombinált műszerben. Ha a követési távolság a magas sebesség vagy erős gyorsulás miatt gyorsan tovább csökken, ezen kívül egy szaggatott hangjelzés is hallható. Ezzel egyidejűleg a COLLISION PREVENTION ASSIST aktiválja a BAS fékasszisztenst is. Ez a rendszer kiszámítja a fékrendszer-nyomást, amely a ráfutásos baleset elkerüléséhez szükséges. Ha a vezető ekkor erőteljesen a fékre lép, a BAS fékasszisztens pro – ha szükséges – automatikusan a helyzetnek megfelelő értékre növeli a féknyomást. Vészfékezés esetén a ABS megakadályozza a kerekek blokkolását. A BAS fékasszisztens pro általi fék-rásegítés ismét megszűnik, ha vezető leveszi a lábát a fékpedálról vagy már nem áll fenn az ütközésveszély.

Sávtartó rendszer.

A Sávtartó rendszer hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. a sáv véletlen elhagyása esetén. A rendszer felismeri a szándékos sávváltást és ilyenkor nem figyelmeztet.
Működését egy, a szélvédő belső oldalán elhelyezett kamera teszi lehetővé. A kamera az útburkolat és a határolóvonalak kontrasztjának kiértékelése alapján ismeri fel az útburkolati jeleket. Egy elektronikus vezérlőegység dolgozza fel a kamera adatait és a vezető tevékenységét, annak meghatározására, hogy szándékos vagy véletlen-e a sáv elhagyása. Ha a rendszer véletlen sávelhagyást ismer fel, hang- és fényjelzéssel figyelmeztet. Ezáltal csökkenthető a pillanatnyi elalvás vagy csökkenő koncentráció miatti balesetveszély.
A Sávtartó rendszer csak a Menetdinamikai segédrendszerek csomag és a Sáv-csomag részeként rendelhető. Külön nem rendelhető.

Holttérfigyelő rendszer.

A Holttérfigyelő rendszer felismeri a holttérben tartózkodó járműveket, és fény- valamint hangjelzéssel segít az ütközések elkerülésében. A rendszer négy közeli észlelő radart használ a holttér figyelésére a gépkocsi mögötti 3 m-es tartományban. A rendszer a kombinált műszer segítségével aktiválható, és 30 km/óra felett működik.
Ha a holttérben valamely jármű található, egy piros, világító háromszög jelenik meg a megfelelő oldali külső visszapillantó tükörben. Amennyiben a vezető a figyelmeztető e jelzés ellenére működteti az irányjelzőt, ezen túlmenően a rendszer hangjelzéssel is figyelmeztet az ütközésre.
A Holttérfigyelő rendszer csak a Menetdinamikai segédrendszerek csomag és a Sáv-csomag részeként rendelhető. Külön nem rendelhető.

Távfény-asszisztens.

A Távfény-asszisztens automatikusan, a környezeti és közlekedési helyzetnek megfelelően vezérli az országúti fényszórót a lehető legjobb látási viszonyok érdekében.
Vezérlése egy, a szélvédő mögött elhelyezett kamera segítségével történik, amely folyamatosan figyeli a gépkocsi előtti teret és a közlekedés eseményeit. A fényviszonyok változásakor automatikusan be- ill. kikapcsolja az országúti fényszórót, a környezeti és közlekedési helyzetnek megfelelően. Ezáltal mindig biztosított az úttest lehető legjobb megvilágítása, ami mindenekelőtt a hosszú utakon növeli a kényelmet. A Távfény-asszisztens halogén fényszóróval és a bi-xenon fényszóróval együtt is rendelhető.
A Távfény-asszisztens rendelhető a Menetdinamikai segédrendszerek csomag és a Sáv-csomag részeként. Külön is rendelhető.


Adaptív Féklámpa: fényes példakép.

Az adaptív féklámpa növeli az aktív biztonságot, mivel vészfékezéskor hatékonyabb jelzést biztosít. Ezt úgy éri el, hogy 50 km/óra feletti vészfékezés esetén a féklámpák villogni kezdenek.
Ez figyelmezteti a gépkocsi mögött haladókat, és csökkent reakcióidejüket. Ha 70 km/óra fölötti sebességről megállásig fékez, a vészvillogó automatikusan bekapcsol.

Bi-xenon fényszórók: világosabban, továbbra, biztonságosabban.
Az extraként rendelhető bi-xenon fényszóró, LED-es nappali menetfénnyel és befordulás-világítással, automatikus vetítési távolság szabályozással lehetővé teszi az útfelület egyenletes megvilágítását. Mindezt a szembejövő forgalom vakítása nélkül.
A bi-xenon fényszóró befordulás-világítással, vetítési távolság szabályozással és fényszórómosó berendezéssel jelentősen javítja az útfelület megvilágítását tompított fényszóróval, és ezáltal a kereszteződések és szűk kanyarok beláthatóságát menetirányban. Ennek köszönhetően a közlekedők és más akadályok időben való felismerése által csökken a balesetveszély. Rosszul megvilágított felhajtókon történő manőverezéskor vagy sötétben jelentős mértékben támogatja a vezetőt. A fényszórókba épített második fényforrás a kellemes fényváltásnak köszönhetően nem zavarja a közlekedés többi résztvevőjét.

Esőérzékelő: rendkívül érzékeny.

A kívánságra rendelhető esőérzékelőt a menetfény-asszisztenssel bizonyára örömmel használja majd: sötétedéskor, vagy alagúton áthaladáskor a gépkocsi világítása automatikusan bekapcsol.
Az érzékelő ezen túlmenően a szélvédőre hulló csapadékot is érzékeli, bekapcsolja az ablaktörlőt és a törlési frekvenciát az eső erősségéhez igazítja.

Nagylátószögű tükör: két tükör többet lát, mint egy.

A Sprinter külső visszapillantó tükreit alapfelszerelésként egy nagylátószögű tükör egészíti ki. Ezáltal például jobbra kanyarodáskor jobban láthatja a kerékpárosokat és gyalogosokat.
A szintén a tükörházba beépített irányjelzők ezen túlmenően tovább növelik a biztonságot kanyarodáskor.
Az elektromosan állítható és fűthető külső visszapillantó tükör esetén (extra felszereltség) a nagylátószögű tükör is fűtött. Ezáltal elkerülhető a párásodás és a jegesedés.

Tolatókamera: jobb hátratekintés a mindennapok során.

A kívánságra rendelhető tolatókamera egy optikai parkolássegítő, amely növeli a biztonságot tolatáskor valamint manőverezéskor. Javítja a gépkocsi mögötti terület láthatóságát. Hátramenetbe kapcsoláskor a tolatókamera egy 17,8 cm-es monitoron mutatja a gépkocsi mögötti területet.


ADAPTIVE ESP®: stabilitás ezredmásodpercek alatt.

Az Adaptív ESP® egy legújabb generációs menetdinamikai szabályzórendszer, amely elsőként veszi figyelembe a jármű terhelési állapotát is. Meghatározott veszélyes közlekedési helyzetekben az egyes kerekekre ható célzott fékezésekkel beavatkozik, és a szükséges mértékben változtatja a motor teljesítményét is, így nyújtva segítséget a vezetőnek a kritikus vészhelyzet leküzdésében. Az ADAPTIVE ESP® összekapcsolja a blokkolásgátló (ABS), kipörgésgátló (ASR), elektronikus fékerőelosztó (EBV), a fékasszisztens (BAS) és az elindulássegítő asszisztens (AAS) (extra felszereltség) funkcióit, egyidejűleg kibővítve azokat a menetstabilitás támogatásával. Az ESP® vontatmány-stabilizálás (csak vonóhoroggal vagy vonóhorog-előkészítéssel együtt rendelhető) ezen kívül növeli a közlekedésbiztonságot utánfutó vontatásakor.
Ezen kívül az ADAPTIVE ESP® két innovatív funkcióval tűnik ki, melyek segítenek a fékút megrövidítésében. Az ESP® Brake Disc Wipe esőben ciklikusan eltávolítja a vízfilmet a féktárcsákról és ezáltal felgyorsítja a fékezést nedves időben. Az ESP® Electronic Brake Prefill segítségével a fékbetétek már enyhén felfekszenek a féktárcsákra, amint a vezető hirtelen lelép a gázpedálról. Ezáltal csökken a reakcióidő – és ezáltal a fékút – fékezéskor.

Figyelem: Az ADAPTIVE ESP® nem képes hatályon kívül helyezni a fizika törvényeit. Így pl. az ADAPTIVE ESP® nem akadályozhatja meg az aquaplaning miatti kicsúszást. Ha a vezető átlépi a fizikai határokat, az ADAPTIVE ESP® sem tudja megakadályozni a balesetet!

Fékrendszer. Nagy szilárdság.

A Sprinter nemcsak tárcsafékekkel van felszerelve mind a négy keréken. Mérnökeink a jól bevált kétkörös, hidraulikus fékrendszert is még tovább tudták fejleszteni. Egy elektromos fékbetét-kopásjelző valamennyi keréken ezen túlmenően tájékoztatást ad a fékbetétek pillanatnyi állapotáról.
Az elektronikus stabilitásprogram (ESP) kiegészítő funkciókkal, a blokkolásgátló (ABS) és az elektronikus fékerőelosztó (EBV) magától értetődően éppúgy a Sprinter széria-felszereltségéhez tartoznak, mint a fékasszisztens (BAS), a kipörgésgátló (ASR) és a vontatmány-stabilizálás.

Nagyobb biztonság az utánfutót vontatóknak.

Az ESP® vontatmány-stabilizálás (Trailer Stability Assist) növeli a közlekedésbiztonságot utánfutó vontatásakor. A rendszer az utánfutó belengésekor célzottan beavatkozik, és segíti a vezetőt a vontatmány stabilizálásában. Az ESP® vontatmány-stabilizálás a vonóhorog (AHK) megrendelése esetén a széria-felszereltséghez tartozik. Gyárilag felszerelt vonóhorog esetén automatikusan aktív, utólagosan felszerelt vonóhorog esetén Mercedes-Benz partnere utólagosan aktiválhatja azt.


Túl nagy biztonság nem létezik.

A széria-felszereltséghez tartozó vezető oldali első légzsák, becsatolt biztonsági övvel együtt, nagyobb védelmet nyújt súlyos, frontális ütközések esetén. Kívánságra első légzsák rendelhető az első utasüléshez (a kettős utasüléshez is).

Az első légzsákokat kiegészítve a vezető és az első utas részére kívánságra egy-egy ablaklégzsák és thorax-légzsák rendelhető, melyek súlyos oldalirányú ütközés esetén az ütközés oldalán nyílnak ki. Az ablaklégzsák feladata, hogy az utasok fejénél növeljék a védelmi képességet. Aktiválás esetén az oldalablakok területén nyílnak ki. A thorax-légzsákok az ülések háttámláiba vannak beépítve, és kioldásukkor növelik az adott utasok mellkasának védelmét.

Ezen túlmenően a következő felszerelésekkel rendelkezik:

    Hárompontos biztonsági övek minden ülésen; a vezető és az első utas számára övfeszítővel és överő-határolóval széria-felszerelésként
    Övbecsatolás-figyelmeztetés a vezető részére széria-felszerelésként
    2 irányban állítható fejtámlák az első üléseken alapfelszerelésként
    4 irányban állítható fejtámlák kívánságra

Figyelem:
a légzsákok semmi esetre sem mentesítik az utasokat a biztonsági öv megfelelő becsatolásának kötelezettsége alól, mivel a légzsák védelmi képességét csak egy megfelelően bekötött utas esetén képes kifejteni.

 

Stabil utascella.

Jó tudni, hogy a Sprinterrel, ha arra van szükség, robosztus és biztonságos tartózkodási helyet választott. Biztonsági karosszériájának alapját a nagy teherbírású tartó struktúrák és a nagyszilárdságú utascella alkotják. Mindkettő szilárdságát és merevségét már a tervezés során az utas- és partnervédelem szempontjából optimalizáltuk.
A Sprinter orr-részében úgynevezett „deformálódó elemek“ vezetik el célzottan és ellenőrzötten az ütközéskor keletkező erőket.
Az utascella így frontális ütközés esetén stabilabb maradhat, miáltal a bentülők jobb védelemben részesülhetnek.


Rögzíteni a rakományt.

A rögzítetlen rakomány menet közben veszélyesen elmozdulhat. A Sprinter zárt áruszállító ezért egyaránt sokoldalú és jól variálható rakománybiztosító- és teherrögzítő rendszert kínál. Kívánságra a padlóban, az oldalfalon és a tetőkeretben elhelyezett rögzítősínek, valamint feszítőhevederek segítenek a rakomány rögzítésében.
Ezen túlmenően válaszfalak különböző változatai védik a gépkocsivezetőt és a kocsikísérőt az elcsúszó rakománytól.

 

Telephelyeink