Opel Combo

További információk

  • Kivitel: Kisteherautó

  Opel Combo árlista

  Opel Combo katalógus

  Opel Combo műszaki adatok

Legfőbb előnyök

KATEGÓRIAELSŐ SZÁLLÍTÓKÉPESSÉG.

Az Opel Combo minden szempontból nézve tökéletes kisteherszállításra. Választható hosszúság, széles csomagtérpadló, nagy terhelhetőség, alacsony vagy magas tető, könnyű alakíthatóság szinte bármilyen üzleti igényhez: mindezek a tulajdonságok teljes rugalmasságot tesznek lehetővé a rendelkezésre álló hely és a szállítóképesség tekintetében.

A kategóriában legnagyobb terhelhetőség

Az akár 1 tonnás raksúlykapacitásával az Opel Combo tökéletes megoldást kínál még a nehezebb szállítási problémákra is. A jókora, 5,4 m3-es rakodótérrel új dimenziót nyit a munkafolyamat-szervezés, a szállítás és a szolgáltatás terén. Az üzletben fontos a hatékonyság, ehhez pedig a lehető legjobb eszközök kellenek – az Opel Combóval mindkettőt megkapja.

Betervezett hatékonyság

A hat motorból álló választékkal az Opel Combo tökéletesen alkalmazkodik az Ön üzleti igényeihez. Két 1.4-es feltöltés nélküli és turbófeltöltős benzinmotor, egy földgázhajtású (CNG) motor és négy dízelmotor szerepel a kínálatban. A takarékossági szempontokra a kiemelkedően gazdaságos 1.3 CDTI motor ad választ mindössze 4,8 l/100 km fogyasztással és rendkívül alacsony, 126 g/km CO2-kibocsátással. A földgázüzeműt leszámítva minden motorhoz rendelhető Start/Stop rendszer is, amely különösen alacsony fogyasztást és károsanyag-kibocsátást eredményez. A nehezebb rakományok és a feszített napirendek esetén a páratlan 2.0 CDTI turbódízel motor masszív 320 Nm-es nyomatéka az optimális megoldás.

Teret ad a hatékonyságnak

Bármilyen üzletről legyen szó, az Opel Combo jelentős változást hoz vállalkozásába. Kategóriájában a legnagyobb rakodási hosszal rendelkezik. A berakodást hátul a legmagasabb és legszélesebb rakodási nyílás könnyíti meg, és hogy felfelé nyíló ajtót vagy aszimmetrikus, oldalra nyíló ikerajtót választ-e hozzá, csakis az Ön igényeitől függ. A hosszabb rakományok szállítását egy okosan kialakított hátsó tetőajtó teszi lehetővé. Az oldalsó tolóajtók büszkélkedhetnek a legszélesebb címmel a kategóriában, az alacsony rakodási magassághoz hasonlóan. A opciók széles skálája tökéletessé teszi a járművet mindenféle szállítási igényhez kívül és belül egyaránt, és a berakodást is megkönnyíti. Az idő pénz, és a rakodás hatékonyságának növelése révén mindkettővel spórolhat.

Funkcionalitás

RUGALMAS, TÁGAS ÉS ÜGYES.

A kategóriájában legnagyobb raktérméretekkel, raksúllyal és rakodási hosszal, valamint a rakodást megkönnyítő különleges jellemzőivel az Opel Combo könnyű munkává változtatja a nehéz feladatokat.

Kétlengőkaros hátsó felfüggesztés

Az Opel Combo rendkívül innovatív, kétlengőkaros, független hátsó felfüggesztést alkalmaz. Ez mindenféle rakománnyal optimális kényelmet és úttartást biztosít, egyidejűleg csökkenti a rendszer teljes méretét, és nem nyúlik be a rakodóterületre. Mivel az elemek modulárisak, a hátsó felfüggesztés a jármű jellemzőihez és tervezett felhasználásához igazítható.

Például a megnövelt, kategóriavezető teherbírású 1000 kg-os változatnál a felfüggesztést módosították, így a megengedett maximális hátsó tengelyterhelés 1450 kg.

Kétféle hosszúság és kétféle magasság

Az Opel Combo hatalmas rakterével, kétféle hosszúságával (4,39 és 4,74 méter), valamint kétféle magasságával (1,85 és 2,10 méter) kivételes rakodási lehetőségeket kínál.

A rövid tengelytávú modell rakterének térfogata 3400 liter, amely kategóriájában a legjobb érték; a hosszabb változat 4200 litert tud elhelyezni, lehajtott utasüléssel pedig 4600 literes a raktér. A magastetős, hosszú tengelytávú változat (L2H2) raktere akár 5400 literesre is bővíthető az utasülés lehajtásával. Osztályában a legjobbnak számít az 1820 (L1) és 2170 mm-es (L2) rakodási hossza és 1740 mm-es rakodási szélessége is, 1230 mm-es sárvédőívek közötti szélességgel.

Könnyű berakodás és kirakodás

A hozzáférés ugyanolyan fontos, mint a tér. A különlegesen széles hátsó, valamint az egy, vagy két oldalajtónak és a kényelmesen alacsony, 54,5 cm-es rakodási magasságnak köszönhetően a Combo ebben a tekintetben is a kategória élvonalába tartozik.

Hátsó tetőajtó

Hosszabb dolgokat kell berakodni? Az Opel Combo rövid tengelytávú változatánál az opcionálisan beépíthető, felfelé nyíló, hátsó kiegészítő tetőajtó segítségével hosszabb rakományok, például létrák, csövek stb. is biztonságosan szállíthatók.


Előrehajtható és összecsukható ülés

Extra hosszra és még nagyobb raktérre van szüksége? A külön rendelhető, előrehajtható és összecsukható első utasüléssel gyorsan hozzáférhető extra rakodóhely és 3400 mm-es (L2) rakodási hosszúság szabadítható fel.

Kényelem

VÉDELMEZŐ KÉNYELEM.

Biztonságos, biztos, kényelmes körülmények között mindenki jobban dolgozik. Az Opel Combo mindhárom területen a legjobbat nyújtja.

Alapfelszereltség

Az alapfelszereltség tartalma: elektromos szervokormány dőlésszögben és hosszban állítható kormányoszloppal, elektromos első ablakemelők, központi zár, fedélzeti számítógép és 12 V-os elektromos csatlakozó a műszerfalon.

Magas fokú, tartós kényelem

Ülések tekintetében széles a választék. Az új Opel Combo alapfelszereltségébe tartozó vezetőülés hosszanti irányban, támlája pedig dőlésszögben állítható.

Az extra kényelemhez 6 irányban állítható és fűthető, deréktámasszal és kartámaszokkal ellátott első ülések is kaphatók minden modellhez.

Szinte mindennek van helye

A járműben számos remek tárolóhely található. Tágas ajtózsebek, műszerfali tároló, kesztyűtartó, amelyben még egy laptop is elfér, kisebb dolgok elhelyezésére alkalmas fej feletti tároló is az alapfelszereltség része. Mindezekhez könnyen kezelhető, praktikus, műszerfalra szerelhető irattartó, puha tárolózseb az utasülésben, valamint a raktérben belső, tetőre szerelhető létratartó is rendelhető.

Információs és szórakoztató rendszer

A kapcsolattartáshoz, a naprakészséghez és a jó iránytartáshoz teljes körű információs és szórakoztató arzenál áll rendelkezésre. A négy hangszóró és a tetőantenna az alapfelszereltség része., míg a kihangosító berendezés és a kormánykerékre telepített kezelőszervek opcionálisan érhetők el.

RDS rádió MP3-lejátszóval, 4x20 W teljesítménnyel, Bluetooth® rendszerrel, aux-in bemenettel és USB-vel

Friss levegő a munkahelyen

Nagy méretű fűtő- és szellőzőnyílások fokozzák a komfortot. A hatékonyabb munka és frissesség érdekében kézi és elektronikus klímaszabályozás is elérhető.

Valódi bőr

A kormánykerék és a sebességváltó valódi bőr borítása hozzájárul a luxusszínvonalú praktikumhoz, amely csökkenti a hosszú vezetési órák okozta kényelmetlenséget.

Aktív és passzív biztonság

Az Opel Combo a kategória egyik legjobb biztonsági szerkezetét kínálja. A vezetőoldali légzsák alapfelszereltség, és minden modellhez rendelhető első utasoldali légzsák. Az aktív biztonsági felszerelések közül az ABS az alapfelszereltség része, az ESP®visszagurulás-gátló rendszerrel rendelhető.

Design

PRAKTIKUS INTELLIGENCIA.

A kiváló formatervezés és a gondolatébresztő stílus teszi az Opel Combót elegáns eszközzé és a vállalkozás arculatának meggyőző képviselőjévé.

Külső dizájn

Az Opel Combo okosan funkcionálisan külső formatervezése a jármű teherbíró, sokoldalú és kategóriaelső jellegét tükrözi. A sárvédőívek formája, az első és hátsó lökhárítókötények kihangsúlyozzák a jármű strapabíró természetét.
A mély szélvédő és a lapos motorháztető kivételesen jó kilátást biztosít a vezetőnek. Az oldalsó irányjelzőkkel ellátott, széles, külső panoráma visszapillantó tükrök és a mély hátsó ablak kiváló látási viszonyokat teremtenek hátrafelé.
Az átlátszó üveggel borított fényszórók és nappali menetfények tetszetősek, ugyanakkor hatékonyak; a hátsó lámpablokkok magasan vannak felszerelve a véletlen sérülések elkerülése érdekében, de ugyanúgy a védelmet szolgálja az első ködlámpák süllyesztett elhelyezése is. A tekintélyes első és hátsó lökhárító izmos, praktikus megjelenést tükröz.

Belső dizájn

A vezető és az utas kényelme fontos szempont volt az Opel Combo tervezésénél. A személyautókéhoz hasonló műszerfal jól áttekinthető, a kormánykerék dőlésszögben és hosszban állítható, és minden kisebb kezelőszerv is jól kézre esik.
Nagy figyelmet fordítottak az ergonomikus, ugyanakkor tartós és praktikus belső környezet kialakítására. A kormányoszlopra telepített kezelőszervek, a kapcsolók és maga az elektromos szervokormány a minőség és a precizitás érzetét kelti. Rengeteg hely áll rendelkezésre, a tárolási és kényelmi funkciók éppen a megfelelő helyen biztosítják a maximális kihasználhatóságot.
A tervezők odafigyeltek arra, hogy akár több személy is kényelmesen utazhasson több órán keresztül; ezt bizonyítják az Opel Combo Cargo és Combi változatok mély kontúrokkal rendelkező első ülései és a jókora fűtő- és szellőzőnyílások. Az odafigyelés eredménye igazi komfortzóna lett, amelyben hosszú órák is ideálisan eltölthetők munkával vagy szórakozással.

 

Üzemeltetési költségek

MINIMÁLIS KIADÁS, MAXIMÁLIS MEGTÉRÜLÉS.

Dízel, benzin vagy CNG? Erőteljes és gazdaságos motorok1 széles választéka, Start/Stop rendszer, masszív felépítés és akár 35 000 km-es szervizintervallumok; mindez azt jelenti, hogy az Opel Combo kíméli a pénztárcát.

ecoFLEX – gazdaságos teljesítmény

Számos ecoFLEX motorváltozat kapható, amelyek kivételesen alacsony károsanyag-kibocsátása és rendkívül takarékos üzemanyag-felhasználása az Opel környezetvédelem iránti elkötelezettségét jelzi.

A legkisebb egy 1.3 CDTI ötfokozatú motor, kézi sebességváltóval, 66 kW (90 LE) teljesítménnyel és 200 Nm nyomatékkal, ezt követi egy 1.6 CDTI 66 kW (90 LE) teljesítményű motor MTA-val vagy egy még erősebb 1.6 CDTI változat hatfokozatú, kézi sebességváltóval, 77 kW (105 LE) teljesítménnyel és 290 Nm nyomatékkal 1500 fordulat/perc fordulatszámnál. A legjobb dízelmotor egy 99 kW (135 LE) teljesítményű 2.0 CDTI változat lenyűgöző 320 Nm nyomatékkal. Benzinmotoros változatként egy 1.4 literes, 70 kW (95 LE) teljesítményű motor kapható. Hatfokozatú sebességváltós, 1,4 literes sűrített földgáz üzemű (CNG) motor is rendelhető, amely dinamikus 88 kW-os (120 LE) teljesítménnyel büszkélkedhet. A rövid tengelytávú változat négyrekeszes CNG-tartállyal rendelkezik, amelyek vegyes gáz/benzin üzemeltetéssel 625 km-es hatótávot tesznek lehetővé. A hosszú tengelytávú modell opcionális ötrekeszes tartálya vegyes üzemben tekintélyes, 750 km-es távolságra elegendő.

Közös nyomócsöves turbódízel motorok

Euro 5, részecskeszűrők, kiemelkedő gazdaságosság és kiváló teljesítmény: ezek valamennyi Opel dízelmotor ismertetőjegyei. Az ecoFlex változatok mellett a kínálatban szerepel egy 1,6 literes CDTI motor is 77 kW (105 LE) teljesítménnyel, 1500-as fordulatszámon 290 Nm nyomatékkal, illetve a csúcsmodellnek számító 2.0 CDTI, amely 99 kW (135 LE) teljesítményt és 1500-as fordulatszámon 320 Nm nyomatékot ad le.

Easytronic® sebességváltó

Hatékony és könnyen kezelhető, az ötfokozatú kézi váltó előnyeit az automata sebességváltó egyszerűségével ötvözi, valamint a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást is csökkenti. A 66 kW-os (90 LE) 1.6 CDTI motorhoz kapható.

Start/Stop rendszer

Jelentős megtakarítás és alacsony károsanyag-kibocsátás érhető el azzal, főként városi közlekedésben, hogy a rendszer leállítja a motort, amikor a jármű sebessége nagyon alacsony és a váltó üres állásban van. Amint a vezető rálép a tengelykapcsoló pedálra, a motor azonnal újraindul. Mivel a rendszer kapcsolatban áll a jármű fűtőrendszerével, a motor nem áll le, ha az utastér hőmérséklete bizonyos érték alá süllyed.
A Start/Stop rendszer minden motorhoz választható, kivéve az 1.4 CNG változatot.

Hosszú szervizintervallum

A kiváló minőségnek és az érdemi innovációnak köszönhetően az Opel Combónakcsak kb. 35 000 km után van szüksége szervizre.

8 éves korrózió elleni garancia

Az Opel Combóra 24 hónapos kilométer-korlátozás nélküli garancia és 8 év átrozsdásodás elleni garancia érvényes.

 

1:
Üzemanyag-fogyasztás városban: 5,5–10,4, városon kívül: 4,2–5,9, vegyes használatban: 4,8–7,5 l/100 km. CO2-kibocsátás vegyes használatban: 126–174 g/km.
1.4 CNG: üzemanyag-fogyasztás városban: 9,9 m3 (6,5 kg)/9,7 l, városon kívül: 6,1 m3 (4,0 kg)/6,1 l, vegyes használatban: 7,5 m3 (4,9 kg)/7,4 l; CO2-kibocsátás vegyes használatban: 134 g/km
(CNG-üzem)/173 g/km (benzin üzem).
CNG-üzem: H gáz, m3/100 km (kg/100 km-be átváltva)/benzin üzem: l/100 km-ben.
A 715/2007/EK rendelet szerint (a verziónak megfelelően).

 

 

 

 

Tovább a kategóriában: Mercedes-Benz Citan »

Telephelyeink