Opel Movano alváz

További információk

  • Kivitel: Alváz - felépítmény

  Opel Movano alváz árlista

  Opel Movano alváz katalógus

  Opel Movano alváz műszaki adatlap

Komfort és kényelem

Fülkés alvázas és duplakabinos változat

A mindenféle karosszériaátalakítás számára ideális alapot jelentő Movano fülkés alvázak – akár szimpla, akár duplakabinos verzióban – három hosszban kaphatók hátsókerék-meghajtás, és két hosszban elsőkerék-meghajtás esetén. Az erős szelvényes alvázkeretsínek beépített rögzítőpontokat tartalmazó, széles felső résszel rendelkeznek, míg a csavarozott hátsó aláfutásgátló rúd lehetővé teszi, hogy az átalakítók egyszerűen illesszék a keret hosszúságát.

Padlólemezes alvázas kisteherautó

Ideális az alacsony padlót és a vezetőfülkéből való átjárást igénylő integrált átalakításokra. A padlólemezes alvázas Opel Movano három hosszváltozatban és két különböző fülkemagassággal kapható. A fülke és a karosszéria illesztőfelülete a könnyű összekapcsolásra optimalizált, a hátsó lámpákhoz megnövelt hosszúságú kábelezés is rendelhető.

A VEZETÉS ÖRÖME.

Az, hogy milyen kényelmesen ül, éppen olyan fontos, mint az, hogy hol ül. Akár Ön vezet, akár más vezet Ön helyett, létfontosságú, hogy egy volán mögött töltött nap ne járjon egy hét hátfájással.

Az Opel Movano vezetőfülkéje az ülésválasztéktól kezdve az ergonomikusan elhelyezett sebességváltókaron keresztül a dönthető kormányoszlopig úgy lett kialakítva, hogy a vezető – éppúgy, mint a jármű – nap mint nap úton lehessen.

Műholdas navigáció

Az esztétikus és világos grafika az útvonal-információk teljes körét megjeleníti nappali vagy éjszakai üzemmódban, beleértve a távolságot, a pillanatnyi sebességkorlátozást, az RDS-EON útvonal-információkat és a becsült érkezési időt. Választani lehet a panorámakép-nézet és a közvetlen felülnézeti megjelenítés közül (itt látható). A térképek 26 európai országot fednek le. A rendszer egyszerűen használható, és interneten keresztül frissíthető. A navigációs rendszerhez TomTom Live szolgáltatáscsomag is tartozik, HD Traffic támogatással, Google helyi keresővel és időjárás-előrejelzéssel.

Magasan rögzített színes képernyő

Az opcióként rendelhető navigációs rendszer részét képező képernyő középen helyezkedik el, közvetlenül a belső visszapillantó tükör felett, így a lehető legjobb láthatóságot biztosítja, miközben az útról csak minimális figyelmet von el. Az útvonal-információk mellett a képernyőn látható még az információs és szórakoztató rendszer állapota, a külső hőmérséklet, valamint a Bluetooth® mobiltelefonos jel erőssége.

CD 35 BT USB rádió

CD/MP3 lejátszó, rádió, Bluetooth®, USB, aux-in bemenet, magasra rögzített monokróm kijelző, kormányoszlopra telepített kezelőszervek. 4 x 20 W. A CD 35 BT USB műholdas navigációval és magasra rögzített színes képernyővel is kapható.

Aux-bemenet (aux-in) és USB-csatlakozás

Minden Opel Movano információs és szórakoztató rendszer alapfelszereltségként rendelkezik jack-csatlakozású aux-bemenettel, USB-csatlakozással és Bluetooth® kapcsolódási lehetőséggel.

Bluetooth®-csatlakozás

A könnyen használható és univerzális Bluetooth® segítségével a mobiltelefonos kommunikáció egyszerűbb és biztonságosabb.


Komfort vezetőülés

Opcióként rendelhető mélyített kialakítású ülés állítható deréktámasszal és kartámasszal, állítható magassággal. Az első utasüléshez is kapható.

Légrugós vezetőülés

Opcióként rendelhető, ideális rossz terepviszonyokra vagy hosszú távra. Négy irányban állítható, rögzített kartámasszal. A légrugózás érzékenysége szintén állítható.

Tárolóhely

Az utastérben mind a vezető, mind az utasok számos praktikus tárolóhelyet találnak, akár 2 literes vizespalackok számára alkalmas tárolókat is. Az Opel Movano megfelelő helyet biztosít minden üzleti vagy személyes szükséglet számára.
Az alapfelszereltséghez tartozó tárolóelemek többek között a következők:

    Tárolórekeszek az ajtókban, amelyekben akár egy kétliteres vizespalack, aktatáska vagy más nagyobb tárgy is elfér
    Kihajtható tárolórekesz a vezetőoldali ajtóban
    A műszerfalon kialakított aprópénz- és bankkártya-/autópályajegy-tartó rekesz telefontartó zsebbel
    A műszerfalon és a középső ülés hátsó részén kialakított pohártartók
    A műszerfalon kialakított dokumentumtálca
    Tágas, 11 literes kesztyűtartó (hűtött, ha a járműben van légkondicionáló berendezés)
    Fej felett elhelyezett tárolópolcok a vezető és az első utas számára
    Három kabátakasztó a válaszfalra rögzítve

További kényelmi elem az iPod-hoz, mobiltelefon-töltőkhöz stb. használható két darab 12 V-os aljzat a vezetőfülkében.

Iroda csomag

Ha mobil irodaként is használja Opel Movanóját, akkor számos opcionális funkció segítheti Önt a rendezettség kialakításában. Az Iroda csomaggal mindehhez együtt, vonzó áron juthat hozzá.

    CD 35 BT USB. CD/MP3-lejátszó, rádió, Bluetooth®, USB, aux-in bemenet, magasra rögzített monokróm kijelző, kormányoszlopra telepített kezelőszervek. 4 x 20 W
    Kihúzható iratrögzítő tábla a műszerfalon
    Komfort vezetőülés
    Dupla pados ülés síkba dönthető középső utasüléssel, laptop, iratok stb. számára kialakított tálcával és ülés alatti tárolórekesszel
    Akusztikai panel az elválasztófalon
    Kihúzható, fedett és nyitott tárolóhely a műszerfalon, fedéllel
    Kiegészítő tárolórekesz az ajtókárpit alsó részén
    Szemüvegtartó a járművezető részére
    Automata elektromos ablakemelő a vezetőoldali ablaknál
    Teljes méretű dísztárcsák

Üvegezett válaszfal

A rendelhető üvegezett válaszfal megkönnyíti a kilátást hátrafelé és a rálátást a rakományra.

Komfort ülések

A 19,5 fokos ülésdőlésszög, a 660 mm-es csípő-térd tér és a vállaknak több helyet engedő, eltolt duplaülések együttesen biztosítják az utasok kényelmét. Minden ülés hárompontos biztonsági övvel és fejtámlával van felszerelve. (Busz esetén alapfelszereltség.)

Utastér-világítás

Az egyes ülésekhez tartozó egyedi világítás kényelmesebbé teszi az utazást az utasok számára, míg a lábtérvilágítás segítségével az utasok könnyedén megtalálják ülésüket a sötétben is. (Busz esetén alapfelszereltség.)

Elektromos tolóajtó

A vezető által távirányított, külső vésznyitóval rendelkező elektromos tolóajtó megkönnyíti a rakodást és az utasok beszállását. (Busz esetén rendelhető.)

Visszahúzható fellépő

A elektromosan visszahúzható fellépő és a belső kapaszkodó megkönnyíti az utasok be- és kiszállását. Az oldalajtó kinyitásakor a fellépő automatikusan kinyílik, majd az ajtó becsukásakor visszahúzódik.

Színezett üveg

Az alapfelszereltséghez tartozó hátsó színezett üveg fokozza az utasok komfortérzetét és diszkréciót biztosít, miközben véd az erős napsütés ellen.

Kabáttartók

A fej felett felszerelt kabáttartók dzsekik és kisebb dolgok elhelyezésére szolgálnak. (Busz esetén alapfelszereltség.)


Műszerfal

Az áttekinthető, könnyen leolvasható, ideális pozícióban és ergonomikusan elhelyezett műszerek mérsékelik a vezető kifáradását és növelik a biztonságot.

Fedélzeti számítógép

Ez a központi kijelző információkat nyújt a teljes távolságról, az utazási távolságról, az átlagos és a pillanatnyi üzemanyag-fogyasztásról, a fennmaradó üzemanyaggal megtehető hatótávolságról, valamint a legutolsó visszaállítás óta mért távolságról és átlagsebességről.

Digitális tachográf

A vezető által egyszerűen kezelhető. Megbízhatóan rögzíti a menetidőt és a pihenőidőt a flottakezelési adatok összeállításához és elemzéséhez.

Sebességtartó automatika sebességkorlátozóval

A kormánykerékről vezérelhető sebességtartó automatika azt is lehetővé teszi, hogy a járművezető ideiglenes maximális sebességet állítson be.
Rögzített sebességkorlátozó

Az üzemanyag-fogyasztás mérséklése és a balesetek kockázatának csökkentése érdekében olyan sebességkorlátozó is kapható, amely négy sebességkorlát (90, 100, 120 vagy 130 km/h) egyikére programozható. A járművezető ezt nem tudja inaktiválni.

Automatikus fényszórók és ablaktörlők

Opcióként rendelhető – használatával csökken a járművezető figyelmét elvonó zavaró tényezők száma, és nő a biztonság.

Biztonság és védelem

BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KÉZ A KÉZBEN JÁRNAK.

A tetszetős formában történő megjelenés és a rendezettség mindenféle üzleti környezetben alapvető fontosságú. Az Opel Movanót magas szintű aktív és passzív biztonsági elemekkel, valamint az utasteret és a rakteret egyaránt védő intelligens biztonsági rendszerrel tervezték.

ESP®

Minden stabilitási és biztonsági előny jelen van, amit Ön egy autótól elvárna, mégpedig kifejezetten az Opel Movanóra szabva. Elsőkerékhajtáshoz opcióként rendelhető, hátsókerékhajtás esetén alapfelszereltség.

Statikus kanyarvilágítás

Alacsony sebességnél egyszerűen az irányjelző-kapcsoló és a kormánykerék szöge hozza működésbe: pontosan oda irányítja a fénycsóvát, ahol a megvilágításra szükség van.

Utasoldali légzsák kikapcsolása

Az Opel Movano hárompontos biztonsági övvel rendelkezik minden utas számára. A vezetőoldali légzsák az alapfelszereltség része. Az egy kapcsolóval kikapcsolható első utasoldali légzsák, valamint az oldalsó légzsákok rendelhető opciók.

Parkolóradar

A parkolóradar tolatáskor hangjelzéssel figyelmeztet a véletlen sérülések elkerülése érdekében.

Zárreteszek

Olyan területeken, ahol magas a jármű vagy a rakomány eltulajdonításának veszélye, a zárreteszek nyújtotta extra védelem minden modellhez opcionálisan rendelhető. A zárreteszek megakadályozzák a vezetőfülke ajtajának kulcs nélkül történő kinyitását a gomboknak az ajtókereten történő mechanikus zárolásával. Minden modellhez rendelhetők.

3 gombos kulcs

A kulcs segítségével egymástól függetlenül nyitható és zárható mindkét első ajtó, vagy a hátsó és oldalsó ajtók, vagy valamennyi ajtó zárja.

     1-es gomb

- egyszer megnyomva: kinyitja mindkét fülkeajtó zárját

- kétszer megnyomva: kinyitja valamennyi ajtó zárját

     2-es gomb (csomagtérajtó nyitása)

- egyszer megnyomva: kinyitja az oldalsó és hátsó ajtók zárját

    3-as gomb

- egyszer megnyomva: bezárja valamennyi ajtót

A három gombos kulcs a kisteherautók alapfelszereltségének része.

Riasztóberendezés

A távirányítású riasztóberendezés térbeli mozgásérzékelők segítségével védi a teljes járművet (motortér, fülke és raktér) a behatolások ellen.


Mozgatható válaszfal

A tető- és padlósínekbe 25 mm-es térközönként szerelhető fel, és különösen hasznos a csomagok és rögzítetlen tárgyak visszatartására. Átjáráshoz kinyitható.

Rakományrögzítő háló

A háromdimenziós, rendkívül rugalmas és illeszthető rakományrögzítő háló ideálisan használható a különböző méretű és összetételű rakományokhoz.

Teleszkópos zárórudak

A rögzítősínekre vízszintesen vagy függőlegesen felszerelt rudak biztonságosan rögzítik a nehéz rakományokat.

Mozgatható rakományrögzítő pontok

Az oldalsó rögzítősínek a 25 mm-enként elhelyezkedő rögzítőszemekkel és a hozzájuk tartozó 6 mozgatható acél rögzítőszemmel univerzális rakományrögzítést tesznek lehetővé.

Fix rakomány-rögzítőszemek

Ideálisan elhelyezett 6, 8, 10 vagy 12 (a jármű hosszától függően) rakomány-rögzítőszem tartja biztonságosan helyén a rakományt. 4 oldalra szerelt rögzítőszem is opcionálisan rendelhető.

Válaszfal ablakának védelme

Az ISO szabványoknak megfelelő tömöracél rács védi az ablakot a kilátás akadályozása nélkül.

Üveg tetőablakok

Ezek javítják a raktérben a fényviszonyokat, így könnyebb eligazodni.

Fogantyúk a hátsó ajtónál és a tolóajtónál

Segítik a raktérbe történő beszállást, valamint a kiszállást.

Alváz

PONTOSAN ODA CSOPORTOSÍTJA AZ ERŐT, AHOL ARRA SZÜKSÉG VAN.

Az első- és hátsókerék-meghajtású változatban is elérhető Opel Movano számos kiemelkedő tulajdonsággal rendelkezik, amelyek alkalmassá teszik a nehéz terepen vagy megerőltető körülmények között történő munkavégzésre.

Alváz opciók speciális feladatokhoz:

    Légrugózás
    Hátsó differenciálzár
    Segédhajtás

Mindkét világ legjobbja: FWD és RWD

A legjobb megoldás mindkét típus számára: FWD és RWD

Nincs két egyforma munka, és nincs két egyforma út sem. Ezért ha a vállalkozás számára kiemelkedő fontosságú a nagy teherbírás, akkor bizonyára a hátsókerék-meghajtás lehet Önnek a megfelelő választás. Az Opel Movano kétféle hosszúságú, illetve tetőmagasságú hátsókerék-meghajtású (RWD) változatban is kapható, amelynek megengedett össztömege 3 500, illetve 4 500 kg, a maximális vontatható tömege pedig 3 tonna. Ha azonban olyan teherautóra van szüksége, ami akár 3,5 tonna tömeget is tud vontatni, az Opel Movano elsőkerék-meghajtású (FWD) modellváltozatai ki tudják elégíteni az igényeit.

Hátsókerék-meghajtás

A hátsókerék-meghajtás (RWD) jelentős előnyöket kínál az elsőkerék-meghajtással (FWD) szemben bizonyos ügyfelek számára:

    Nagyobb tengelyterhelhetőség, amely magasabb jármű össztömeget tesz lehetővé (maximum 4,5 t, szemben az elsőkerék-meghajtású változat 3,5 t értékével)
    Nagyobb, nehezebb utánfutók vontatására is képes: (legfeljebb 3,5 tonna dupla hátsókerékkel)
    Jobb tapadás a szilárd burkolat nélküli utakon
    Strapabíróbb nehéz körülmények között végzett munkák során
    Szűkebb fordulókör

Elsőkerék-meghajtás

Az elsőkerék-meghajtásnak (FWD) is számos előnye van a hátsókerék-meghajtással (RWD) szemben:

    Alacsonyabb bekerülési és üzemeltetési költségek, és főként alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás
    Alacsonyabb berakodási magasság a raktér esetében
    Nagyobb szélesség a sárvédőívek között
    Alacsonyabb menetkész tömeg
    Magasabb hasznos teher

Pneumatikus felfüggesztés

A könnyebb ki- és berakodás, valamint a nagyobb menetkomfort érdekében az állítható magasságú pneumatikus hátsó felfüggesztés opcióként rendelhető.
Második akkumulátor

Kiegészítő fűtő és légkondicionáló rendszerekkel, valamint elektromos fogyasztókkal ellátott járművekhez ajánlott.

Hátsó differenciálzár

Nehéz terepen vagy csúszós útviszonyok között a vezetést az opcióként rendelhető differenciálmű segítheti bármely hátsókerék-hajtású modellen.

 

Tovább a kategóriában: Mercedes-Benz Sprinter alváz »

Telephelyeink